"Een taal leren betekent meer dan woorden uit een boek of grammatica.
Het is een cultuurbeleving!"

Luca Avanzi

Mijn naam is Luca Avanzi en ik ben geboren in de provincie Mantova in Italië. Ik heb gestudeerd aan de Faculteit der Letteren van de  Universiteit van Bologna, de oudste universiteit ter wereld, en heb een opleiding gevolgd aan de Toneelschool van Bologna. Vanwege mijn brede interesse in kunst en cultuur werd ik in Nederland uitgenodigd voor een muzikale voorstelling.  De meeste mensen kennen mij van o.a. Dante Alighieri en mijn lessen aan verschillende conservatoria en Volksuniversiteiten. Voor de radio werd ik gevraagd als gastpresentator van diverse Italiaanse programma's en voor Teleac/NTR werkte ik mee aan meerdere interactieve taalcursussen. Daarnaast schrijf ik columns en recensies voor verschillende bladen en nam ik interviews af met bekende Italiaanse artiesten, zoals Andrea Bocelli, Riccardo Cocciante en Vasco Rossi.                                                                                                                                                                                                

 

Benieuwd wie ik ben? Kijk op de site van Omroep Max.

Luca in Italië Omroep Max     

Referenties en aanbevelingen

Yuri

Luca is mij aanbevolen door mijn vorige docente Italiaans; vanwege een verhuizing moest ik op zoek naar iemand anders. Dat is natuurlijk altijd een goed teken als de ene docent een andere docent aanprijst. Ik ben in een groep begonnen en heb na een aantal weken besloten om verder te gaan met privelessen. Elke vrijdagochtend word ik welkom geheten met een espresso. Afgelopen zomer heb ik - tot groot genoegen en tevredenheid van mijn Italiaanse schoonvader - voor het eerst mijn prille oefening en kennis in de praktijk gebracht. Ik ben er nog lang niet, maar het gaat gestaag!

 

Grethe

Het is leuk om les te krijgen van Luca. Luca is een inspirerende persoonlijkheid die zeer creatief les geeft. Ook zijn uitleg van de grammatica is altijd verhelderend. Luca weet veel over het culturele en politieke leven in Italië te vertellen. Ik hoop nog lang les van Luca te mogen krijgen.

 

Claudia

Vergeet je oude school, vergeet je oude leraar...Italiaans van Luca is: levendig, informatief, grappig, ontspannen en leuk! Luca loodst jou en de andere Italiëliefhebbers langs de grammatica, cultuur, muziek, politiek en Italiaanse gerechten. En voordat je het weet, praat je mee...in het Italiaans!

Hannah
Leuke docent die met een sprankel in zijn ogen vol passie vertelt over zijn land en je de taal leert.  Spelenderwijs blijft het goed hangen.  Aanrader dus als je op een plezierige manier het Italiaans wilt eigen maken. Wij namen samen lessen om italiaans te leren voor ons Italia avontuur.  Wonen en werken in Italia.