Kunst

Kunst en cultuur horen bij de Accademia Avanzi.  Ieder jaar geven wij onze bijzondere cursisten zoals o.a. acteurs, zangers en professionele kunstenaars de gelegenheid zich te presenteren op de website of een lezing te geven. Kunstenaars, die graag over hun werk willen vertellen in een lezing, of een uiting daaraan willen geven, kunnen contact met ons opnemen. Vermeld daarbij Kunst en cultuur/lezing. Dan nemen wij contact met jou op.

Rob van Bergen

Als eerste verdient Rob van Bergen uit Utrecht onze aandacht. Rob van Bergen, beeldhouwer is verliefd op de schoonheid. Altijd al geweest, zolang hij zich kan herinneren. Zo verliefd dat hij het allermooiste ter wereld zou willen maken. “Dat zal me waarschijnlijk nooit lukken maar dat weerhoudt me er niet van het te blijven proberen. En stel je voor dat het lukt … dan moet ik ophouden met mijn passie. Dat zou jammer zijn. “

 

Ina de Lizer

Ina de Lizer houdt zich bezig met fotografie en kunstmaatschappelijke projecten. Haar kunstmaatschappelijke projecten kunnen variëren van community-art tot het maken van gemeenschappelijke sculpturen. Zolang wordt samengewerkt, het om een maatschappelijk thema gaat en Kunst het hoofddoel is. Kunst- documentaire - en portretfotografie hebben haar belangstelling. Toch houdt ze veel van de ontmoetingen op straat met mensen. Dit resulteert in een boeiende interactie tussen haar en de mensen of taferelen van de straat. Haar studie en ervaringen vanuit het sociaal-maatschappelijk werk neemt ze mee in haar fotografie, schilderijen en vooral in haar projecten. Ze studeerde aan de Academie Industriële Vormgeving en Hogeschool voor de Kunsten. 

"Het is een wisselwerking en samenwerking geworden met de maatschappij waarin ik leef en met de kracht van het toeval."

 

In zijn werk creëert Dirk een balans tussen ambacht en expressie.  Zoveel mogelijk werkt hij  naar een fysiek voorbeeld in de vorm van een model of een stilleven. Kunstgeschiedenis en de esthetiek van het menselijk figuur vindt hij fascinerend.  Een portret bevat veel kwaliteiten: uitdrukking, toets en kleur kunnen bijdragen aan de weergave van de persoonlijkheid van de geportretteerde.  Hij werkt met  verschillende technieken. Geïnteresseerd in een stilleven of portret, neem dan contact op door op zijn naam te klikken.

Cultuurbeleving

Of het nu gaat om lezingen, filmexplicaties, culturele uitjes, zoals wijnproeverijen.  Accademia Avanzi is de aangewezen partner om hier op Italiaanse wijze invulling aan te geven. Op verschillende manieren trachten wij gehoor te geven aan de verschillende Italiaanse belevingen en de Italiaanse cultuur uit te dragen. En daar hoort zeker eten bij. Als geen ander weet de Italiaan feilloos wat goed en lekker is, die kennis wordt hem met de paplepel ingegeven. Voor 2016 - 2017 wordt aandacht besteed aan de Italiaanse muziek.  Verschillende artiesten zullen de revue passeren. Beleef het mee bij de Accademia Avanzi. Hebt u zelf een goed voorstel voor een Italiaanse beleving, zeg het ons.                                                                                                                                                

 

Wijnproeverij 

Wijnen uit Piëmont, een Italiaanse wijnstreek ten zuiden van Turijn. Daar draaide het om bij deze proeverij. Het is het wijnbouwgebied waar barolo wordt gemaakt en is ongeveer 1200 hectare groot. Deze wijn is een van de meer exclusieve en duurdere wijnen. Een bijnaam van de wijn was al in 1860 "Wijn van koningen en koning van de wijnen". Barolo wordt gemaakt van de nebbiolo-druif. Naast de Barolo werden de Barbera en de Nebbiolo gepresenteerd en geproefd. Met heerlijke Italiaanse hapjes was dit een geweldige beleving.

 Toneel

NL. Monoloog over autisme . Francesco is een jongen van 20 jaar die lijdt aan ernstige autisme . Hij is alleen in zijn kamer, als in een kooi . Hij speelt de rol van de fictieve personages en  door hen  communiceert hij met zijn emoties . Francesco  gebruikt  de  vermomming en theater aan de wereld om laten zien wat  hij denkt en wat testen  vertellen

IT. Soliloquio sull'autismo. Francesco e' un ragazzo di 20 anni gravemente affetto da autismo. Egli e' solo nella sua stanza, come in gabbia. Veste i panni di personaggi della fantasia attraverso i quali comunica le sue emozioni. Francesco utilizza il travestimento ed il teatro per comunicare al mondo cio' che pensa e cio' che prova.

 Film en Lezing Sacco e Vanzetti

Nicola Sacco  en Bartolomeo Vanzetti  waren twee Italiaanse jongemannen die in 1908 naar de Verenigde Staten emigreerden en elkaar daar leerden kennen. Ze hebben zich ingezet voor de rechten van arbeiders en de anarchistische beweging. In 1920 werden zij gearresteerd en valselijk beschuldigd van roofmoord. Ondanks het overweldigende bewijs van hun onschuld, en wereldwijde protesten, eindigden zij op de elektrische stoel.

Het Siciliaanse diner

Nuccia, onze Siciliaanse kok, leert ons de keuken van Sicilië proeven. Een prachtig 5-gangendiner voor een betaalbare prijs. Speciaal voor insiders van de Accademia Avanzi en hun netwerk. Veel vis- en octopussmaken. Voor de liefhebber van de Italiaanse keuken was het een Italiaans geluk om al deze tongstrelende smaken te proeven. Het geheel werd afgesloten met zelfgemaakte tiramisu. Het moet gezegd worden:.de homemade tiramisu was geweldig van smaak.